NOVEMBER 2024

David Hartley

RESIDENS – AIR LITTERATUR 2024

Under november står Stationen som värd för residensförfattaren David Heartly. Detta som en del av det regionala litterära residensprogrammet AIR Litteratur.

 

David Hartley är författare och performer av litteratur från Manchester, Storbritannien. Han har en doktorsexamen i kreativt skrivande från Universitet i Manchester och hans novellsamling Fauna (Fly on the Wall Press) med djurtema nominerades för Edge Hill-priset. Han har varit Artist in residence i Tartu, Estland för projektet Bring your own Utopia vid Prima Vista International Literature Festival 2024.

 

Tillsammans med konstnären Henri Hütt skapade han The Forest of Ink & Skin, en uppslukande berättarföreställning om tatueringar, estnisk folklore och skogsbruk. Hans korta berättelser har presenterats i Ambit, Black Static, The Gasting och British Fantasy Society, Horizons med flera och sommaren 2024 utformade han och var värd för det två dagar långa Spoken word-evenemanget The Embassy of Utopia för biblioteksfestivalen i Manchester.

 

Under sin vistelse på Stationen kommer han att arbeta med sin märkliga, tidsglidande, skönlitterära novell The City of Good Thoughts inspirerad av hans utforskningar av Tartus utmarker och gränsområden i Estland. Verket kommer att kombinera narrativa undersökningar av eko-poetik och neuroquerness för att berätta om bortkoppling och missförstånd i Europa efter Brexit. Han siktar också på att iscensätta ytterligare en unik och engagerande berättarföreställning under sin stipendievistelse på Stationen i Svenshögen. Mer information om detta inom kort.

 

Hemsida: www.davidhartleywriter.com

Instagram: @DHartleyWriter

 

Air Litteratur

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org