12 OKTOBER 2024

KL.18.30

 

Ett sömnspel

FÖRESTÄLLNINGEN ÄR FULLBOKAD

 

En musiker och en poet tar sig an sömnen och sömnlösheten.

Föreställningen Ett Sömnspel hade urpremiär 2021 på Atalante. Nu gör musikern och kompositören Anna Gustavsson och poeten Lina Ekdahl en version på duo. Text och musik vävs samman i en drömlik eller högst vaken och vass närvaro. Nykomponerad musik av Anna Gustavsson för slagverk, små syntar, klockspel, glas, sång och elektronik.
 Nyskriven text av Lina Ekdahl.

 

Ett Sömnspel


Natt. Har vi tur infinner sig sömnen. Återhämtningen. Har vi otur hamnar vi i sömnlösheten. Skuggsidan, den högst privata, ensamheten som inte kan delas. Allt ställs på sin spets. De existentiella frågorna dyker upp, får räknas, piller äts, munhålor torkar ut, rastlösheten rasar och oron växer. En dålig sömn, eller ingen sömn alls är vår tids folksjukdom. En god sömn står högt i kurs, har hög status, men är få förunnat och kan inte köpas för pengar. Vi tröstar den sömnlösa och väcker den sömniga.

 

”En liten pärla till föreställning, där allt är lika udda som självklart och välgjort in i minsta detalj”

/Mikaela Blomqvist G-P

 

KONSTRESA GENOM BOHUSLÄN

 

Vill du göra en heldag av ditt besök på Stationen? Passa på att ta en konstresa genom Bohuslän med besök på bland annat Bohusläns Museum och Nordiska Akvarellmuseet. Läs mer och boka bussresan på https://billetto.se/e/konstresa-genom-bohuslan-biljetter-1077614

 

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org